Veiligheid boven alles!

Wij zijn aangesloten bij diverse brancheorganisaties voor buitensportondernemers. Om alle activiteiten zo veilig mogelijk te laten verlopen, werken wij met een veiligheidshandboek. In dit veiligheidshandboek staan alle activiteiten geanalyseerd op risico’s, werkwijzen om deze risico’s te beperken, controle & onderhoud van het materiaal en de werkwijze van instructeurs.

Om onze licentie te behouden worden we jaarlijks gecontroleerd door de onafhankelijke instantie Tüv Nord. Daarnaast worden de instructeurs bijgeschoold op nieuwste ontwikkelingen in de buitensport. Naast bijscholing en werken volgens de strengste veiligheidsnormen, werken wij ook met een gesloten continu valbeveiliging & volautomatische zekersystemen.

Expoglider
Op onze hoogteparcours werken wij uitsluitend met een gesloten continu valbeveiliging genaamd de Expoglider. De Expoglider is een massief gegoten “shuttle” dat over de kabel met de deelnemer mee glijdt. De shuttle heeft een smalle opening waardoor hij langs alle veranker punten kan zonder losgemaakt te worden van de kabel. Hierdoor hoeft de deelnemer geen handelingen meer te verrichten en blijft hij/zij continu gezekerd. Door de kabel in elk profiel te onderbreken wordt de last bij een val opgevangen op een enkel segment. Zo kunnen zonder problemen twee personen tegelijk op elke brug. Het gehele systeem is conform de EN-norm 15567-1. Gecombineerd met het grote gebruiksgemak kan de Expoglider de veiligheid van hoge volumes deelnemers garanderen.

Toppas systeem
Toppas is een volautomatisch, gecertificeerd zekeringsapparaat dat ingezet wordt voor het zekeren en afdalen van klimmers. Dankzij dit systeem wordt een plotselinge val dynamisch geremd en daalt de persoon automatisch af met 1 meter per seconde.